Luxe appartementen, herenhuizen en stadswoningen met ruime buitenruimtes

Als toekomstig bewoner van De Herentuyn heeft u een heerlijk en ontspannen vooruitzicht: een comfortabele en nagenoeg energieneutrale woning met vaak royale buitenruimte(s), midden in het gezellige Huygenskwartier. Over onderhoud hoeft u zich de komende jaren geen zorgen meer te maken; alles is af, verzorgd en afgestemd op uw voorkeuren! De zelf uitgekozen keuken en badkamer(s), de hoogwaardig geïsoleerde ramen, de verwarmde vloeren … U heeft keuze uit diverse woningtypen, op verschillende locaties binnen De Herentuyn.

Wonen aan de Vlietstraat/Raadhuisstraat I

Ter plekke van de achterzijde van de huidige Hoogvliet komen aan de Vlietstraat vijf stadswoningen, waarvan vier drielaags en één tweelaags. Ideaal voor gezinnen en/of mensen die graag een vaste werkruimte aan huis hebben. Op de hoek met en in de Raadhuisstraat zijn in het plan ook drie drielaagse herenhuizen en een comfortabel tweelaags appartement opgenomen. Alle woningen beschikken over bergingen op de begane grond en één of meerdere royale buitenruimtes, zoals een zeer grote tuin, een riant dakterras of balkon. Prachtig, midden in het Huygenskwartier.

Nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van De Herentuyn? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

    Wonen aan de Vlietstraat/Raadhuisstraat II

    Boven de nieuwe Hoogvliet aan de andere zijde van de Vlietstraat komen in totaal 26 appartementen, waarvan er vier tweelaags zijn. De overige appartementen zijn gelijkvloers. Bijzonder is dat bijna alle appartementen een royaal terras aan de groene en uitnodigende daktuin hebben: of direct aan de tuin zelf of een etage erboven. Door de veelal getrapte bouwkundige opzet geniet iedereen van het groene uitzicht, de lucht en de zon. Ook beschikken diverse appartementen over een balkon aan de Raadhuisstraat richting de Vliet. Verder worden er drie bestaande tweelaagse bovenwoningen aan de Herenstraat gerenoveerd en geïntegreerd in het plan. Deze bestaande woningen krijgen nieuwe buitenruimten en entrees boven de supermarkt grenzend aan de gemeenschappelijke daktuin. De appartementen hebben een berging op de begane grond, inclusief oplaadmogelijkheid voor elektrische fietsen.

    De schaal van de woningen past volledig in het centrum, bovenop de supermarkt komen nog twee woonlagen, met lokaal een derde woonlaag op het dak aan de zijde van de Herenstraat. Gelijkend aan het volume dat hier ook in de huidige situatie is. Aan de Raadhuisstraat wordt de supermarkt als het ware ingepakt met een appartement, bergingen en sociale ruimten om zoveel mogelijk transparante gevels te maken. De gevels die nu dicht zijn, worden straks open en levendig. Het monumentale transformatorstation in de Vlietstraat wordt gedemonteerd en na de realisatie van de parkeergarage opnieuw opgebouwd, met behoud van bestaande materialen, op exact dezelfde locatie en geïntegreerd in het plan.

    Borrelen op de daktuin

    De naamgeving ‘Herentuyn’ is een samenvoeging van de ‘Herenstraat’ en de bijzondere daktuin die een centrale plek inneemt. Het is echt een sfeervolle tuin waar bewoners met voldoende privcay van de zon kunnen genieten, maar ook samen kunnen komen in de collectieve gedeelten, bijvoorbeeld tijdens een borrel van de VVE. Deze vereniging wordt verantwoordelijk voor het structureel onderhoud van het groen, de inrichting en de verlichting.